fbpx

Sumayya Physio Centre

Dapatkan  Rawatan Fisioterapi Daripada Pakar

Kini anda boleh dapatkan rawatan fisioterapi daripada pakar mengikut masa dan tarikh yang anda mahu dengan harga istimewa.

Rawatan Fisioterapi Untuk Anda

Kini anda boleh dapatkan rawatan fisioterapi seperti yang berikut daripada pakar untuk kelegaan segera yang berkesan dan berterusan.

Rawatan sakit leher & bahu

Rawatan sakit belakang

Rawatan sakit pinggang

Rawatan strok

Rawatan sakit tumit

Rawatan slip disc

Rawatan cerebral palsy

Rawatan kecederaan sukan

Kelebihan Fisioterapi

Rawatan fisio atau fisioterapi terkenal dalam kalangan atlet dan orang bersukan kerana rawatan fisio memberikan kelegaan yang lebih pantas serta selamat berbanding menggunakan ubat. 

Mencari punca kesakitan

Rawatan fisioterapi sangat berkesan kerana fisioterapis akan meneliti keadaan anda dan merawat kesakitan anda melalui punca kesakitan tersebut

Menghilangkan kesakitan anda

Rawatan fisioterapi mampu melegakan kecederaan otot, sendi dan tulang anda dengan berkesan supaya anda dapat kembali bergerak seperti biasa

Menguatkan tubuh anda

Rawatan fisioterapi berupaya menguatkan otot dan badan untuk mengelakkan anda daripada mengalami kecederaan berulang

Jenis Rawatan Yang Disediakan

Bersedia Untuk Merawat Kecederaan Anda

Anda boleh pilih beberapa servis rawatan yang disediakan oleh Sumayya Physio Centre

KONSULTASI PERCUMA

Anda boleh dapatkan sesi konsultasi PERCUMA daripada kami untuk melihat keperluan anda dalam rawatan fisioterapi.

PRESSOTHERAPHY

Anda boleh dapatkan sesi rawatan terapi menggunakan tekanan (pressure) bagi kecederaan yang memerlukannya bermula daripada RM70 bagi setiap sesi.

RAWATAN FISIO

Anda boleh dapatkan rawatan fisioterapi mengikut kecederaan yang anda alami bermula dari RM130 bagi setiap sesi

RAWATAN KECEDERAAN SUKAN

Rawatan kecederaan sukan yang merangkumi mandian ais, rawatan infra merah serta urutan 20 minit dengan harga RM180 bagi setiap sesi.

URUTAN 1/2 JAM

Anda boleh dapatkan urutan terbaik untuk badan anda selama 30 minit dengan harga bermula daripada Rm60 bagi setiap sesi

Pakej rawatan susulan

Anda boleh dapatkan pakej rawatan susulan yang dicipta khas bagi merawat kecederaan yang berpanjangan.

Pakej Synergy - Jimat 10%

(untuk sembuhkan kesakitan minor seperti carpal tunnel syndrome dll)

3 sesi  RM 350 jimat RM 40

5 sesi  RM 580  jimat RM 70

Pakej Steady- Jimat 15%

(untuk pulihkan kesakitan minor yang berpanjangan seperti frozen shoulder, back pain, arthritis dll)

8 sesi RM 880 : jimat RM 160

12 sesi RM 1325 : jimat RM 235

Pakej Stability - Jimat 20%

(untuk kembalikan keupayaan menjalankan aktiviti major seperti berjalan, berdiri kepada pesakit sroke, mangsa kemalangan dll)

20 sesi  RM 2080 : jimat RM 520

25 sesi  RM 2600 : jimat RM 650

Pakej Strength - Jimat 25%

(untuk kembalikan keupayaan menjalankan aktiviti berprestasi tinggi seperti bersukan, berlari, berenang kepada atlet, ahli sukan dll)

35 sesi RM 3400 :  jimat RM 1150

Pakej Superb - Jimat 35%

(bilik persendirian dengan servis VVIP dan pilihan fisioterapis untuk kembalikan keupayaan menjalankan aktiviti berprestasi tinggi seperti bersukan, berlari, berenang kepada atlet, ahli sukan dll)

60 sesi RM 5000 :  jimat RM 2800

** Semua pakej ini hanya boleh ditempah di pusat rawatan Sumayya Physio Centre sahaja selepas mendapatkan konsultasi daripada juruterapi. 

Keistimewaan Sumayya Physio Centre

Kami menyediakan pelbagai keistimewaan untuk menyediakan tempat rawatan terbaik kepada para pelanggan

Bilik Rawatan Individu

Kami menyediakan bilik rawatan individu yang berpintu dan berdinding, bukan hanya dipisahkan dengan tirai untuk menjaga privasi anda

Rawatan Fisioterapi Ke Rumah

Kami menyediakan perkhidmatan “house-call” iaitu fisioterapis kami akan ke rumah anda untuk memberikan rawatan fisioterapi

Kemudahan Waktu Operasi

Kami beroperasi dari 9 pagi hingga 10 malam, serta pada Sabtu dan Ahad termasuk cuti umum (kecuali Hari Raya) untuk memudahkan anda mendapatkan rawatan

Pembayaran Ansuran

Kami menerima bayaran melalui kad debit, kad kredit dan juga skim bayaran secara ansuran menggunakan kad kredit (EzPay)

Testimoni Pelanggan Sumayya Physio Centre

Sudah ramai yang mendapatkan rawatan fisioterapi bersama fisioterapis kami dan mereka sangat sukakannya.

 “Apabila saya sampai di sini, dia punya treatment dari A to Z dia cari apa kita punya kesakitan, dia akan perbaiki, perbetulkan. Jadi treatment apa yang saya dapat tu sangat berkesan di mana saya punya back pain dan frozen shoulder bertambah baik dari hari ke hari. Saya tak perlu ambil ubat tidur lagi dan dapat tidur dengan baik. Postur saya pun dah betul balik. Saya recommend kepada anda semua supaya datanglah ke Sumayya Physio Centre.”

-Encik Saifulizan Haron

 

“Terima kasih kepada staf-staf Sumayya Physio Centre Bangi kerana memberi servis yang terbaik. Lega sakit bahu ini (shoulder blade). Dari apa yang diterangkan oleh Cik Yati, postur dan balancing amat penting dalam daily activities kita. Bila ada aktiviti or pergerakan dibuat tak seimbang, maka ni yang bahu sis senget sebelah. Alhamdullilah, terima kasih Sumayya Physio Centre.”

– Puan Farizan Abdul Ghaffar

 

“Saya, beginning of the year saya kena ACL injury disebabkan bermain bola. Saya tidak boleh berjalan, tak boleh nak lipat kaki, tak boleh nak buat apa-apa lah. Jalan pun guna crutches sahaja. Then after two months sini, saya dah boleh do my normal activities again. These past few months they have been very understanding and patient and very informative. I think Sumayya Physio Centre is the best physio centre here in Bangi.”

Encik Mohamad El Kheir

 

Pakar FISIOTERAPIS

Fisioterapis Terlatih

Setiap fisioterapis yang ada di Sumayya Physio Centre adalah terlatih dan mempunyai sijil kelayakan untuk memastikan anda mendapat rawatan yang betul.

Fisioterapis Jason

Fisioterapis Jason

Fisioterapis Professional

Ijazah Sarjana Muda Fisioterapi (Kepujian), Asia Metropolitan University Cheras 

Pakar dalam bidang:

  • muskuloskeletal
  • neurologi
  • geriatrik
  • manipulasi sendi
  • urutan sukan
  • teknik taping kinesiologi
  • pemulihan sukan
Fisioterapis Hayati

Fisioterapis Hayati

Fisioterapis Professional

Ijazah Sarjana Muda Fisioterapi (Kepujian), UiTM Puncak Alam

Pakar dalam bidang:

  • muskuloskeletal
  • neurologi
  • pediatrik
  • geriatrik
  • urutan sukan
  • teknik taping kinesiologi
  • pemulihan aktif

Tempah Slot Anda

Tiada Bayaran Dikenakan

Anda boleh mula buat tempahan hari & masa untuk dapatkan rawatan fisioterapi di Sumayya Physio Centre. Jangan risau, booking tidak dikenakan bayaran. Anda akan dikenakan bayaran selepas rawatan nanti.

Artikel Kesihatan

× Boleh saya bantu?